feestavond ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan

Op de feestavond van het 20 jarig bestaan van het gilde was het een drukte van jewelste. Iedereen wilde het natuurlijk meemaken, niet alleen vanwege de keuring van het wedstrijdbier maar ook de gezelligheid rondom de historie van het gilde (verteld door Klaas) alsmede de kwis over ‘Nederlandsche brouwerijen’ (verzorgd door Peter).

 

Koffie met speciaal gebak

De koffie werd aangeboden in feestelijk stijl, waar anders koeken uit grootverpakking werden geserveerd, stond er nu een gebakje met logo en feestaanduiding gereed. Deze keer voorzien van een likeurtje wat door Wil en Klaas was gemaakt (uiteraard met bier ingrediënten).

Historie van het Gilde

Klaas vertelt over het ontstaan van het gilde uit onvrede bij de Amervalei en opgericht door Klaas, Wil en heren uit Hilversum, Ids en Chris (niet meer actief in ons gilde). Even later volgde Peter en leden door cursussen in de samenstelling die we nu hebben.

Keuring van Wiskey infused bier

Dit jaar was de opdracht voor de jaarlijkse wedstrijd om een wiskey infused bier te brouwen. Maar liefst 11 inzendingen moesten worden gekeurd en de opzet van dit jaar was om alle eigen leden van de klup dit te laten doen. Een hele organisatie om dit uit te denken en eerlijk te laten verlopen. Dit klusje was geheel toevertrouwd aan Peter die dit volgens de leden erg goed had vorm gegeven.

Ik heb mijn bier niet eens geproefd

Een van de brouwers

11 bieren werden aangeboden in onze proefglaasjes en men mocht er een oordeel aan geven door deze op volgorde van beste naar minste (want slechte bieren kennen we niet, evenals slechte brouwers).

De volgorde werd gekoppeld aan punten en de beste 4 bieren werden nogmaals door een select gezelschap gekeurd.

Ik heb mijn eigen bier een 4 gegeven

Een van de ander brouwers

En de winnaar is : Rudy van der Schagt

Met overduidelijke stemming van de keurmeesters heeft het bier van Rudy gewonnen. Bier met flesnummer 6 (ter referentie van de andere keurders) werd in de laatste keuringsronde als beste uitgekozen. Achteraf vertelt Rudy : “Als ik niet had gewonnen zou is echt twijfelen aan mijn capaciteiten”

Na een goed biertje hoort een goede kwis

met wat teleurstelling over de antwoorden op de vragen, of juist teleurstelling over de gestelde vragen want wat heeft ‘het Oekrainse woord voor bier ?’ te maken met Nederlandsche brouwerijen te maken, ontging velen. Winnaars van de 3 rondes : Maarten, Paul en Joop

 

Een erg gezellige avond

Dank aan de organisatoren : Joop en Wil voor de versnaperingen, Klaas voor de historie en bieren, Peter en Paul voor de wedstrijdorganisatie.

Rest ons nog 1 gildeavond in het jubileum jaar : op naar nieuwe kampioenen en mooie avonden.

Peter Dikhoff