BERE-gezellig

Het nieuwe jaar is begonnen en wij zijn ook gestart met een nieuwe kalender. Zoals je ziet zijn in de maand februari twee leden van de Q4 brouwerij aan zet geweest. De eigenaar van de website kan het niet laten om bij de avond, die overigens BERE-gezellig was een kanttekening te plaatsen. Over het algemeen wordt de avond ingezet met een activiteit of thema en deze keer werd dat onderbroken door -gratis bier- .

biertje erbij

De Gooimeerbrouwerij bestaat 2 jaar per 1 febr 2019 en dat werd gevierd met een doos bier van de brouwerij, voor ieder wat wils en daar werd gretig aftrek van genomen. Terug naar het thema van de avond, “kruiden”. De heren hadden zich verdiept in de kruiden in bier. Op zich een nobel streven. Er werden 6 bieren voorgeschoteld waarvan de de kruiden moesten raden “die op het etiket” staan. Ook daarbij het alcohol percentage en het type bier en de eigen ranking. Er waren punten te scoren voor de goede kruiden, type en percentage, bij foute kruiden gingen er punten af. Velen onder ons kwamen daarbij negatief in punten uit. Maar niet getreurd  je hoorde bij de ‘velen’.

De bekendmaking van de prijs : winnaar Stanley die heel veel punten had… Toch nog maar even gekeken op de beoordeling, huh : goed gerekend “citrus” als kruid ? en dat zat in 3 bieren volgens het etiket…

Wie van ons heeft toch nog een cursusje kruiden nodig ?

Maar desondanks was het een geslaagde avond.

en verder…. we nemen er een biertje bij…. eigen gebrouwen.

Peter Dikhoff