hoptuin aan de friese wal

De hop tuin aan de Draaikom is deze zomer na een goede oogst afgebroken. Planten zijn bewaard en hebben een nieuwe stek gekregen !

Ik heb ruimte genoeg en wilde toch al dat in de tuin wordt mee geholpen

Bert van Split

Al jaar en dag is er een volkstuinen complex op de Friese wal in ons mooie Huizen. Alie van Hemmen ( vrouw van Peter D.) heeft er jaren geleden als eens een tuin voor een paar jaar gehad. Hierdoor veel kennissen onder de tuinders opgedaan. Toen we hoorden dat de moestuin aan de Draaikom moest worden leeggehaald, werd ruimte voor de nieuwe hop tuin gezocht. Tuinder Bert van Spil die een grote tuin van 200 m² heeft wil wel een stukje ervan inrichten als hop tuin

Uniek

Nog nooit vertoont in de geschiedenis van het volkstuinen complex. Er wordt hop geteeld. Er zijn nog geen vragen gesteld naar het vreemde bouwwerk van bijna 4 meter hoog maar dat komt nog wel. Bert heeft een lange geschiedenis van teler op het complex en heeft nog nooit gezien dat er hop wordt geteeld. Wij zijn dus de eersten !

Laat de hop maar groeien

Volgend jaar zoeken we uiteraard : grond spitter, onkruid wieders, water dragers, bemesters, en andere onderhoudsmensen. Er is een zitje op de tuin aanwezig waar een biertje genuttigd kan worden (zelf meenemen en ook een voor Bert)

Om de kosten van het stuk grond af te dekken is beloofd een kratje van ons eigen bier jaarlijks te schenken aan Bert zodat hij ook kan genieten van de hop die wij hier gaan oogsten. Inleveren van deze biertjes, graag bij een van de gildeavonden.