Wil presenteert

Op onze gildeavond van jongstleden 3 februari heeft Wil het plan gepresenteerd om als wedstrijd bier een Huizer Blauwtje te keuren. We moeten dit dan natuurlijk zelf brouwen ! Dit bier, een kloon van Chimay Blue, is eerder gebrouwen op een brouwdag in 2016 toen we te gast waren bij Remco en Kitty en waar we toen ook al een kloon van dit bier hebben gebrouwen.

Van de presentatie waar Wil het maken van het recept uitlegt als mede inzicht geeft in de verschillende bieren van Chimay is een video gemaakt en die vind je hieronder. De video kun je pauzeren om de sheets rustig te kunnen lezen

 

Of Huizer groentje ?

Bij het uitschudden van het bier op de gildeavond was een korte verwarring. Als kers op de taart  was het de bedoeling om de Chimay Blue te drinken, Klaas komt met een vol blad proefglaasjes aan en het valt meteen op dat de kleur wel erg licht is voor een Chimay Blue. Maar er zijn toch ‘echt’ blauwe flesjes leeg gemaakt. Vol verbazing over deze keuze, wordt gevraagd om een flesje op te halen uit de keuken. Wat blijkt, het flesje heeft volgens Klaas een blauw etiket terwijl wij zien in het duistere licht van de ruimte, dat het toch echt gaat om een groen etiket. We gaan Klaas voortaan helpen met het uitkiezen van kleuren….

Wil presenteert het huizer blauwtje