Ga naar de inhoud

Huizer Bierbrouwers Gilde bestaan meer dan 20 JAAR !

Bierbrouwers met plezier in hun hobby

Primair menu
  • Home
  • Nieuws
    • Koffie bieren
    • Weer kampioen…
    • wat is een Quadrupel ?
    • uitslag biertest juni
    • Lentebo(c)k test
    • Lentebo(c)k uitslag
    • De dubbel door Klaas Schipper, kampioen 2019
    • Bier uit Antwerpen
    • Hopperdepop 2019
    • wat weet jij van een Kölsch
    • Wil van den Broek is Gilde Kampioen 2018
    • Beeldverslag HBG brouwdag 2018
    • BERE-gezellig
    • Q4 brouwers winnaars van etiket wedstrijd
    • de hop is geoogst in 2018
  • Kalender voor komende periode
  • Recepten
    • Recept van Isidor
    • cursusboek publiek
    • recepten voor de wedstrijd voor 2021
      • recept sadas 1 van Wil
      • recept sadas 2 van Wil
    • Winterbier
    • Chimay Blue
    • Wit
    • Saison
    • Huizer Prestatie 8%
    • Gooische Trol 8%
    • Geen recept zonder gist, een overzicht
    • Lekker recept voor goede vrind
  • Over ons
    • Over ons: Wil vertelt
    • oprichting Huizer Bierbrouwers Gilde
    • Brouwerij “om de hoek” is geboren
    • Organiseren van een gildeavond
  • Contact
  • Zoeken
  • Inschrijven voor organiseren van een gildeavond in 2025
Licht/donker knop
  • Home
  • nieuws
  • Het BraHoff effect
  • nieuws

Het BraHoff effect

eersteklasbrouwer 1 juli 2022 1 min. lezen

Start wetenschappelijk onderzoek

Doorgaan met lezen

Vorige Vorig bericht:

Maison Leffe

Volgende Volgende bericht:

Fietstocht ter ere van brouwers in het Gooi

Gerelateerd nieuws

foto van bierglas met achtergrond biervaten

Bier van ’t vat

10 april 2025

Winnaar kersenbier 2024 Rudy van der Schagt

6 november 2024

het brouwen van een ‘eiland witteke’

brouwen bij Peter

  • Brouwen in mijn tuin, een schuurtje van 2x3m waar normaliter mijn motor staat geparkeerd
  • Schroten van de mout
  • In de schuur staat een mobiele tafel op schragen met een tafelblad met afwasbak er in. Hierin kun je gemakkelijk de spulletjes schoon spoelen.
  • schroten met een handmolen
  • Maischen in een 30 liter pan
  • Elk bier zijn eigen temperatuur stappen
  • Als de 78 graden bereikt is kunnen we filteren
  • Filteren aan het eind van het maischen
  • wort aan de kook, met eerste hopgift
  • Na de kook, koelen tot 25 graden
  • De wort is gekoeld, dit was een donker bier
  • met het klaren de eiwitvlokken en hop eruit
  • brouwer Peter en Klaas
  • Als laatste de gist er bij
  • eerste vergisting, hopharsen
  • het bottelen
  • overgebleven gist in de vergistingstank

typische brouwdag van de cursus

  • typische brouwdag op de cursus recept doornemen
  • Rudy aan het schroten
  • maar het handschroten is niet zijn ding....
  • schroten
  • Kees-Jan aan het filteren
  • maischen
  • jodium test tijdens maischen
  • maischen
  • filteren
  • eindeloos schoonmaken
  • ontsmetten vergistings vaten
  • emmers met doek om te klaren
  • klaren van de wort
  • ph testen van spoelwater
  • gist toevoegen

Maison Leffe

  • Kapel van de oude abdij
  • proces van bierbrouwen
  • EBC meter uitgelegd
  • originele EBC meter
  • Accijns heffen is altijd al een dingetje geweest
  • ook toen hadden ze al een dobber
  • oude inventaris
  • Flessen vuller onder CO2 druk
  • De inkt die niet genoeg opbracht
  • een gist-ei
  • brouwketels (originele ??)
  • eregalerij
  • De productconfrontatie, Leffe Ruby

Misschien heb je het gemist

foto van bierglas met achtergrond biervaten

Bier van ’t vat

10 april 2025

Wil jij zuurstof in je BIER ?

7 december 2024

Winnaar kersenbier 2024 Rudy van der Schagt

6 november 2024
collage van brouwdag

Damwandje

21 juli 2024

Cocktails (met bier)

10 juni 2024
Jorg en Peter presenteren blik

Blik in het Gilde

8 april 2024
Copyright © Alle rechten voorbehouden. | ChromeNews door AF themes.