Voor een 60 jarige die niet van ophouden weet
Bier van een thuisbrouwer heeft vooral veel liefde in de fles
Het recept van deze pagina is niet in het geheel van mezelf. Het is wel een van mijn favoriete recept en daarom wil ik je mijn aangepaste versie ervan delen.
Dit recept is erg lekker en het kan gemaakt worden met elk blond bier (dubbel of tripel). Het alcohol percentage doet er niet zoveel toe aangezien dat verdampt tijdens het stoven
Peter’s aanpassingen aan bovenstaand recept
De uien en de azijn zijn er voor om het stofvlees mals te krijgen, dit heb je niet nodig voor mijn versie van het recept ook het binden van de saus is niet nodig maar dat merk je zelf wel. Ook de hoeveelheden zijn aan te passen. Mijn Alie maakt het altijd wel in een volle pan omdat je er dan 2x van kunt eten.
- 1 kilo gekruide kippen drumsticks
- 1 uitje gesnipperd
- 50 gram suiker
- een eetlepel mosterd
- theelepel tijm
- theelepel peterselie
Gebruik een grote braadpan en braad de drumsticks aan. Voeg de ui, suiker, mosterd en kruiden toe. Dan anderhalf flesje bier( want de andere helft van flesje moet je proeven..) in de pan en stoof de kip op een zeer lage pit (slow cooking).
Laat de kip in 2 uur op een zacht vuurtje staan, het meeste van het bier verdampt.
Smullen maar ! met natuurlijk een biertje erbij…
groeten van de bierbrouwer