Gooische Trol 8%
Het is een trippel met mooie citrus-achtige smaken door de koriander en de sinaasappelschil
EBU 26
recept is berekend op 20 liter,
ingredienten:
pilsmout 3: 4850 gr
hop : pre-hoppen (75 min koken)
Styrian Goldings 4,4% 20 gr
Saaz 4,3% 20 gr
hop : na-hoppen ( 15 min )
Styrian Goldings 4,4% 10 gr
Saaz 4,3% 10 gr
hop: (na-hoppen tijdens koelen)
Saaz 4,3% 20 gr
Kruiden: 1 minuut meekoken
10 gram koriander (gekneusd)
10 gram zoete sinaasappelschil
Water
maischwater : 15 l
spoelwater : 11 l
maisch schema : 45° inmaischen, 60° 30 min, 70° 30 min, 75° 5 min, 78° 1 min
koken 75 min
begin SG 1071 – 1075
eind SG 1010
gist : Wyeast 3522 Belgian Ardennes, Belg Abbey II
suiker 500 gram toevoegen na 3 dagen in de hoofdvergisting