Gooische Trol 8%

Gooische Trol 8%

Het is een trippel met mooie citrus-achtige smaken door de koriander en de sinaasappelschil

EBU 26

recept is berekend op 20 liter,

ingredienten:

pilsmout 3: 4850 gr

hop : pre-hoppen (75 min koken)

Styrian Goldings 4,4% 20 gr

Saaz 4,3% 20 gr

hop : na-hoppen ( 15 min )

Styrian Goldings 4,4% 10 gr

Saaz 4,3% 10 gr

hop: (na-hoppen tijdens koelen)

Saaz 4,3% 20 gr

Kruiden:  1 minuut meekoken

10 gram koriander (gekneusd)

10 gram zoete sinaasappelschil

Water

maischwater : 15 l

spoelwater : 11 l

maisch schema : 45° inmaischen, 60° 30 min, 70° 30 min, 75° 5 min, 78° 1 min

koken 75 min

begin SG 1071 – 1075

eind SG 1010

gist : Wyeast 3522 Belgian Ardennes, Belg Abbey II

suiker 500 gram toevoegen na 3 dagen in de hoofdvergisting