Ga naar de inhoud

Huizer Bierbrouwers Gilde bestaan meer dan 20 JAAR !

Bierbrouwers met plezier in hun hobby

Primair menu
  • Home
  • Nieuws
    • Koffie bieren
    • Weer kampioen…
    • wat is een Quadrupel ?
    • uitslag biertest juni
    • Lentebo(c)k test
    • Lentebo(c)k uitslag
    • De dubbel door Klaas Schipper, kampioen 2019
    • Bier uit Antwerpen
    • Hopperdepop 2019
    • wat weet jij van een Kölsch
    • Wil van den Broek is Gilde Kampioen 2018
    • Beeldverslag HBG brouwdag 2018
    • BERE-gezellig
    • Q4 brouwers winnaars van etiket wedstrijd
    • de hop is geoogst in 2018
  • Kalender voor komende periode
  • Recepten
    • Recept van Isidor
    • cursusboek publiek
    • recepten voor de wedstrijd voor 2021
      • recept sadas 1 van Wil
      • recept sadas 2 van Wil
    • Winterbier
    • Chimay Blue
    • Wit
    • Saison
    • Huizer Prestatie 8%
    • Gooische Trol 8%
    • Geen recept zonder gist, een overzicht
    • Lekker recept voor goede vrind
  • Over ons
    • Over ons: Wil vertelt
    • oprichting Huizer Bierbrouwers Gilde
    • Brouwerij “om de hoek” is geboren
    • Organiseren van een gildeavond
  • Contact
  • Zoeken
  • Inschrijven voor organiseren van een gildeavond in 2025
Licht/donker knop
  • Home
  • 20 jarig jubileum
  • Jubileum etiket
  • 20 jarig jubileum

Jubileum etiket

eersteklasbrouwer 7 maart 2022 1 min. lezen

op de gilde avond is uit de volgende serie etiketten de mooiste gekozen welke wordt besteld en op de flessen van het jubileum bier kan worden geplakt

 

Doorgaan met lezen

Vorige Vorig bericht:

Start Jubileum : de history

Volgende Volgende bericht:

Brouwdag jubileum bier

Gerelateerd nieuws

Nieuwe kampioen van 2022 : Rudy van der Schagt

6 november 2022

Fietstocht ter ere van brouwers in het Gooi

10 juli 2022

het brouwen van een ‘eiland witteke’

brouwen bij Peter

  • Brouwen in mijn tuin, een schuurtje van 2x3m waar normaliter mijn motor staat geparkeerd
  • Schroten van de mout
  • In de schuur staat een mobiele tafel op schragen met een tafelblad met afwasbak er in. Hierin kun je gemakkelijk de spulletjes schoon spoelen.
  • schroten met een handmolen
  • Maischen in een 30 liter pan
  • Elk bier zijn eigen temperatuur stappen
  • Als de 78 graden bereikt is kunnen we filteren
  • Filteren aan het eind van het maischen
  • wort aan de kook, met eerste hopgift
  • Na de kook, koelen tot 25 graden
  • De wort is gekoeld, dit was een donker bier
  • met het klaren de eiwitvlokken en hop eruit
  • brouwer Peter en Klaas
  • Als laatste de gist er bij
  • eerste vergisting, hopharsen
  • het bottelen
  • overgebleven gist in de vergistingstank

typische brouwdag van de cursus

  • typische brouwdag op de cursus recept doornemen
  • Rudy aan het schroten
  • maar het handschroten is niet zijn ding....
  • schroten
  • Kees-Jan aan het filteren
  • maischen
  • jodium test tijdens maischen
  • maischen
  • filteren
  • eindeloos schoonmaken
  • ontsmetten vergistings vaten
  • emmers met doek om te klaren
  • klaren van de wort
  • ph testen van spoelwater
  • gist toevoegen

Maison Leffe

  • Kapel van de oude abdij
  • proces van bierbrouwen
  • EBC meter uitgelegd
  • originele EBC meter
  • Accijns heffen is altijd al een dingetje geweest
  • ook toen hadden ze al een dobber
  • oude inventaris
  • Flessen vuller onder CO2 druk
  • De inkt die niet genoeg opbracht
  • een gist-ei
  • brouwketels (originele ??)
  • eregalerij
  • De productconfrontatie, Leffe Ruby

Misschien heb je het gemist

foto van bierglas met achtergrond biervaten

Bier van ’t vat

10 april 2025

Wil jij zuurstof in je BIER ?

7 december 2024

Winnaar kersenbier 2024 Rudy van der Schagt

6 november 2024
collage van brouwdag

Damwandje

21 juli 2024

Cocktails (met bier)

10 juni 2024
Jorg en Peter presenteren blik

Blik in het Gilde

8 april 2024
Copyright © Alle rechten voorbehouden. | ChromeNews door AF themes.