Saison 6,5%
Saison is een complex smakend bier, fruitig aroma en geur, aardse grondsmaak van de gist en mild tot matige bitterheid, medium-dry met een vleugje zoetigheid.
IBU 25
recept is berekend op 20 liter,
ingredienten:
pilsmout 5: 4300 gr
vienna : 230 gr
tarwe: 450 gr
hop : pre-hoppen (90 min koken)
Styrian Goldings 5.0% 40 gr
hop : na-hoppen ( 15 min )
Styrian Goldings 5.0% 14 gr
hop : na-hoppen ( 3 min )
Styrian Goldings 5.0% 7 gr
Curacao schil 14 gr toevoegen 15 min voor eind van het koken
maischwater : 15 l
spoelwater : 11 l
maisch schema : 37° 5 min, 45° 5 min, 58° 5 min, 63° 20 min , 73° rust 10 min, 78° 1 min
koken 90 min
begin SG 1064 – 1067
eind SG 1013-1014
gist : T58 safbrew
Witte kandij 450 gram toevoegen na 3 dagen in de hoofdvergisting of bij laatste minuten van het koken