Saison

Saison 6,5%

Saison is een complex smakend bier, fruitig aroma en geur, aardse grondsmaak van de gist en mild tot matige bitterheid, medium-dry met een vleugje zoetigheid.

IBU 25

recept is berekend op 20 liter,

ingredienten:

pilsmout 5: 4300 gr

vienna : 230 gr

tarwe: 450 gr

hop : pre-hoppen (90 min koken)

Styrian Goldings 5.0% 40 gr

hop : na-hoppen ( 15 min )

Styrian Goldings 5.0% 14 gr

hop : na-hoppen ( 3 min )

Styrian Goldings 5.0% 7 gr

Curacao schil 14 gr toevoegen 15 min voor eind van het koken

 

maischwater : 15 l

spoelwater : 11 l

maisch schema : 37° 5 min, 45° 5 min, 58° 5 min, 63° 20 min , 73° rust 10 min, 78° 1 min

koken 90 min

begin SG 1064 – 1067

eind SG 1013-1014

gist : T58 safbrew

Witte kandij 450 gram toevoegen na 3 dagen in de hoofdvergisting of bij laatste minuten van het koken